Офертите на конкурентите са отстранени заради технически неизправности  ГБС-Пловдив е сигурен

...
Офертите на конкурентите са отстранени заради технически неизправности 
ГБС-Пловдив е сигурен
Коментари Харесай

„ГБС-Пловдив” ще строи новия плувен басейн

Офертите на съперниците са отстранени поради механически неизправности 

„ ГБС-Пловдив ” е сигурен реализатор на реконструкцията на плувен комплекс „ Младост ”. Пловдивското поделение на " Главбулгарстрой " завоюва поръчката за същия обект и през 2019 година, само че тогава договорът бе преустановен от кмета Здравко Димитров, тъй като се оказа, че за построяването на плувния комплекс не е обезпечено финансиране. Сега басейнът е в листата с обекти, които ще се построяват с най-новия общински заем дружно със стадионите на " Ботев " и " Локомотив ". 

" ГБС-Пловдив " остана без конкуренция на финала на новия конкурс, след като  другите две компании, които са пуснали предложения - „ Парсек груп ” и „ Климатроник ” ЕООД, са отстранени. Причината е, че предложенията им не отговаряли  на техническите условия.

От " ГБС-Пловдив " оферират да изградят басейна с олимпийски размери за 17,4 млн. лв. без Данък добавена стойност. Очаква се до дни комисията да излезе с публично известие за избори на реализатор, а по-късно да стартира да тече и 10-дневния период за обжалване. Ако няма възражения в Комисия за защита на конкуренцията, то ще се подпише и договорът с компанията. " Парсек груп " обаче по традиция апелира всички процедури, в които взе участие, само че не печели.  

Новата поръчка стъпва на плана на арх.Тодор Абаджиев и обновените поради растежа на цените количествено-стойностни сметки от предходната оферта на " ГБС-Пловдив ". Тогава компанията оферираше да построи обекта за 13 млн. 

Бъдещият комплекс " Младост " ще има непълен под земята етаж в зоната на пространството сред съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа. 50-метровият олимпийски басейн ще има трибуни с потенциал от 1002 души. Друга наложителна екстра е гъвкавото систематизиране на дължината - посредством специфичен мост, който се движи електронно в самото корито и може да загражда басейна до 25 метра - за детски надпревари. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР